fbpx

Změny, které povedou k lepší výkonnosti našich mladých sportovců. + 10 tipů pro mladé hráče

 

 

7 – 2010
7 – 2011
5 – 2012
5 – 2013
6 – 2014
6 – 2015
5 – 2016
6 – 2017
4 – 2018
7 – 2019
3 – 2011
3 – 2012
7 – 2013
4 – 2014
4 – 2015
5 – 2016
7 – 2017
7 – 2018
4 – 2019

Celková umístění našich mladých hokejistů na mistrovství světa U18 – U20 v ledním hokeji.

Neustále probíhající diskuze trenérů, rodičů, veřejné populace proč jsme tam kde jsme a závádění nových infrastrukturních podmínek, které mají vést ke zlepšení. V těchto podmínkách se nepohybuji a zdržím se jakéhokoliv doporučení, protože to není moje odvětví a nejsem v tom případě v pozici někomu dávat nějaký návrh nebo ho vůbec komentovat i když jsem si vyzkoušel mládežnickou reprezentaci i profesionální úroveň sportu, dlouhodobě nepůsobím na taktickém (Sprotovním) rozvoji hráče. Nicméně..

Součástí každé cesty za zlepšením by měla být chuť objektivně pomoct tam kde je jasně patrný problém, který lze celkem snadno změnit a začít tak budovat smyslupný základ pro hráče.  Součástí budování mladých talentovaných sportovců je z velké části silová a kondiční příprava, kterou prochází a v jejich vývoji hraje možná i nejdůležitější roli.

Tím se dostáváme konečně k tématu, který si troufnu říct mohu okomentovat a co více rád bych mu hlavně pomohl, protože v mém pohledu vidím,  že každý situaci neustále komentuje, ale kdo ve skutečnosti pomáhá? Jen malá hrstka.

Ve skutečnosti si velká část tich co pomáhají, vlastně jen subjektivně myslí že pomáhají ve skutečnosti je pravda opačná a z obrovské části je celá tato práce založena na dogmatech, což v silově a kondiční přípravě je jednosměrná jízdenka k destrukci.

Vývojové cesty hráče 

 

Technický aspekt, který je založen na šikovnosti hráče, to jak technicky umí bruslit, přemýšlet během hry nebo jak je šikovný během soubojů a více. Pokud někdo hokejem prošel tak nemůže, než souhlasit s mojim názorem, že tento aspekt je velice omezený. Hráč se vyvíjí do nějakých 20 někteří do 25 let svou šikovností a technikou dále už sbírá jen nové zkušenosti, ze kterých poté těží více a více, protože situaci zažil mnohokrát a ví jak na ní zareagovat. Při vyhodnocení kolik má být počet tréninků technického a fyzického aspektu v poměru. Je rovnice jednoduchá čím více je tvůj sport technický tím více by měl být trénovaný technický aspekt například: Ratio ST/TT Golf  9:1 – Cyklistika 1:10. Cycklista bude mít mnohonásobně více silového tréninku, než golfista.

 

Psychický aspekt, který je založen na psychické pohodě hráče, většina mladých hráčů má problémy s dlouhodobým sebevědomím, úzkostmi, strachem udělat chybu nebo být schopný převzít klíčovou pozici v týmu. Na tomto aspektu se určitě dá pracovat i když tento aspekt je zcela určitě daný vývojem od mladého věku a zároveň i vazbami od své rodiny. Psychický i technický stav na sebe přímo navazují hráč co nemá dostatečné sebevědomí nebo strach pravděpodobně nebude tak úspěšný v daných situacích.

 

 Niceméně 3 vývojová cesta hráče ovlivňuje jako jediná všechny

 

Fyzický aspekt, který je založen na fyzické připravenosti hráče. Stav, který přímo může ovlivňit technické zlepšení hráče, psychické zlepšení hráče. Tím, že bude lépe fyzicky připraven mu půjde vše ostatní lépe. A podle mojich zkušeností je tento aspekt u nás nejvíce zanedbán.

 

Přidám jednoduchou, avšak ideální verzi jak  by mohla vypadat taková cesta. Od mládežnického věku až po přechod do dospělých: Příložený model je sestavený a někdy i komentován s přirovnáním k hokeji, protože s hokejisty spolupracuji nejvíce. Věřím, že nebude daleko například u Volejbalu, Basketbalu, Fotbalu kde jsem se s nevhodnou přípravou také osobně setkal už několikrát.

 

Modul 1: 5-6 třída

 

  • Budování rozsahu pohybu u každého z hráčů, perfektní znalost základních cviků bez zátěže: Dřep, Klik, Skok do dálky do výšky bez technických chyb.
  • Mobilní drilly
  • Během sezóny 3×20 minut off ice tréninku.
  • Zábavná forma některých tréninků mimo led
  • 5-6 týdnů cyklus letní přípravy, rozdělný do 2-3 blocků
  • Soustředění se trénink rychlosti a schopnost produkovat rychlost, která je nutná pro naučení před dovršením 12ti let. Ideální volba variace sprintů a agility drillů. Po 12ti letech jen 10-20% dětí je schopná na ni pracovat bez návyků
  • Jednoduché tréninkové variace: Saně, Kruhy, Handstand a více..
  • Budování dobrých pohybových návyků

 

Modul 2: 7 třída

 

  • Budování technických znalostí cviků, vyrování unilaterální nerovností, kontinuální práce na rozsahu pohybu, udržování strukturní rovnováhy svalstva. Vložení isometrických metod do tréninku.
  • Zařazení nových technických návyků hlavních cviků pro kontinuální úspěšný přechod do dalšího modulu: Přítah, Dřep, Přední dřep, Press.
  •  Začínající edukace hráčů o spánku a dostatečné porci bílkovin ve stravě pro úspěšnou regeneraci a vývoj hráče.
  • 3×30 minutový off ice trénink během sezóny. 5-6 týdnů cyklus letní přípravy, rozdělený do 3 blocků.
  • Soustředění se trénink rychlosti a schopnost produkovat rychlost, která je nutná pro naučení před dovršením 12ti let.
  • Žádné osy před dovršením 12ti let. Páteř není dostatečně stabilní

 

Modul 3: 8-9 třída

 

  • Začátek silového tréninku rozdělený do skupin podle strukturních problémů hráče.
  • Skupina po 5/6 hráčích- trénink (60 minut) Kvalitní připravený silový trenér hravě zvládne. Začátek ekcentrického a koncetrického tréninku, vyrovnávání unilaterálních a strukturních nerovností.
  • Silový trénink z rezistencí + během obdobbí transformace vložení explozivních tréninků. (Vertical Jump, Broad Jump a další)
  • 2×60 minutový off ice trénink během sezóny
  • 6-8 týdnů cyklus letní přápravy, rozdělený do 3 blocků.
  • Vhodná doporučení pro hráče v oblasti stravování a regenerace. Většina z nich hraje každý den do 12:00 playstation a další.

 

Modul 4: Dorost

 

  • Periodizovaný program pomocí vhodné periodizace (Block, Undulating, Linear) po celou dobu sezóny.
  • Pravidelné zařazení silového tréninku
  • Hhráči stále rozdělení do skupiny podle strukturních problémů.
  • Testování hráčů pomocí základních testů 1x do měsíce. Skok do dálky, Klatt test, Overhead test.
  • 1-2×60 minut silový trénink během sezóny.
  • 8-12 týdnů cyklus letní přípravy, rozdělený do 3 bloků. GPP,SPP,POWER.
  • Začátek implementace techniky explozivních cviků do programu: Power clean, Power Snatch nebo u méně zdatných Clean high pull, Snatch high pull pro úspěšný přesun do dalšího modulu.
  • Doporučení v oblasti suplementace, regenerace a stravování pro kontinuální posun hráče.

 

Modul 5: Junioři

 

  • Block kde junioři mají kompletní znalosti a předpoklady k maximálnímu rozvoji pro přechod do dospělého hokeje.
  • Kompletní periodizace rozdělena pro hráče, kteří vstupují do juniorského věku a pro ty, kteří jsou v této kategorie druhým nebo třetím rokem. Podle toho individuálně naperiodizovaný program. Podobný model mají například v USHL kde hráč obdrží svůj individuální program, který si jdou splnit v čase kdy je to možné. Pokud ho nesplní je to jeho vlastní rozhodnutí, nepracovat na něm úmyslně. Myslím, že takový hráč postrádá smysl pro jakýkoliv klub a velké množství energie do něj vložené.
  • Individuáln nastavení programu, který potřebuje hráč nikoliv trenér ke svému zlepšení například někteří více:  maximální síly, někteří více explozivní síly nebo někteří dokonce více hypertrofického tréninku nebo úplného odpočinku.
  • Ano i odpočinku, většina hráčů v mládežnickém věku je extrémně přetrénovaná z nesmyslných tréninků pro pocit trenéra.
  • Existují hráči, kteří v juniorském věku zvednou sotva 60kg na close grip bench press v tempu 4010 což je nepřijatelné. Hráč, který v juniorském věku pokud není extrémně talentovaný bude mít přechod obrovsky zpomalený a může ho brzdit při vstupu prvního nebo druhého roku v kontinuálním zlepšení.
  • Letní příprava 12 týdnů rozdělena do 3 bloků, GPP,SPP,POWER.

 

Pokud by hráč splnil všechny moduly může nastat ideální scénář, že naskočí do dospělého hokeje a bude připravený přebrat i klíčové úlohy v týmu a nezařadit se standartním postupem do 3-4 lajny. Zde samozřejmě je také důležitý přístup z pohledu technického aspektu trenérů, kteří se starají o jeho vývoj na ledě a pokud v tomto ohledu bude dostatečně vybavený. 

 

Osobní zkušenost: 

Za poslední roky mi pod ruce přišlo několik hráčů v mládežnickém věku, kteří pravidelně navštěvují naše mládežnické reprezentace nebo se snaží vybudovat svou vysněnou kariéru. Rád bych teď rozebral, zejména hráče kolem 16-20 let, kteří budou vstupovat do dospělého hokeje.

 

“Všechny informace jsou podloženy na základě individuálního testování a spolupráce s hráčem“

 

Co měli tito hráči společného?

 

  • Příšerné stravovací návyky: Žádná znalost v oblasti stravování nutné pro regeneraci, kvalitní spánek, hormonální rovnováhy, pravidelnou progresi ve výkonnosti a více..
    – 50% z nich vypilo 1,5 litrovou coca colu cestou na zápas nebo hráli hry na počítači dlouho do noci bez jakékoliv znalosti vlivu modrého světla na výkon a regeneraci.

 

  • Příšerná strukturní rovnováha svalů: Většina z nich utrpěla do toho věku zranění ramene nebo kolen. Na základě pravidelného testování měli velice slabý vastus medialis stablizační sval kolen, velice slabé rombické svaly, unilaterální nerovnosti v řádu několik desítek % , zkrácené flexory kyčle spolu s prsními a mnohem více. Každý řetězec v těle je silný jen jako jeho nejslabší článek. Po vyrovnání svalových nerovností a správně periodizovaného tréninku, někteří z nich zlepšili svou výkonnost na hlavním cviku i o 60kg.

 

  • Hravě zvládali provádět explozivní cviky se svou vlastní váhou na několik opakování. Martin Beránek Hc Motor České Budějovice (3x100kg hang power clean) 2,5 měsíce spolupráce. Prozatím je bery v 19 letech, třetí nejproduktivnější hráč extraligového celku a věřím, že se dlouhodobě bude ještě zlepšovat.

 

  • 100% z nich přidalo více jak 20kg na close grip bench press. Zlepšení vlastní výkonnosti v tomto cviku tak raketově transformovali i zlepšení na ledě.

 

  • Slabý zadní řetezec svalů: Hokejista, který nebude mít dostatečně silný zadní řetězec, nemůže dlouhodobě posouvat svou výkonnost a těžit později v období transformace z explozivních a plyometrických cviků

 

  • HSS/DSS: Většina mladých hokejistů měla spojené obě varianty

 

  • Nikdy nepracovali s eccentrickým tréninkem, který je pro celkový vývoj hráče klíčový

 

  • Velice špatné provedení všech základních cviků

 

  • Většina byla vysoce přetrénovaná

 

Theodor pištěk: HK Orebro Sweden

2018 – 2019: 33 bodů v nejvyšší dorostenecké švédské lize za celou sezónu

2019-2020: 1 rok spolupráce: 39 bodů v nejvyší juniorské švédské lize za celou sezónu

2020-2021: 2 rok spolupráce: 30 bodů v nejvyší juniorské lize za 19 zápasů + zahájení přípravy s A mužstvem.

 

  • Theodor vyhrál většinu výkonnostních testů v A týmu jako junior. Jak ve sprintech na ledě tak výkonnostních mimo posilovnu. Dochází tak k pravidelnému kontinuálním zlepšení pomocí dlouhodobého vývoje hráče na základě jeho indvidiuálních potřeb
  • Theo shodil za 2 roky spolupráce 11% tělesného tuku. Přidal +60kg na zadní dřep, +40kg na close grip bench press, bez větších problémů mu lze zařadit explozivní cviky vzhledem ke skvělým znalostem explozivních cviků, které jsme za 2 roky vytvořili a dobrým základem maximální síly. 160kg Back Squat
  • Perfektní znalosti v oblasti stravování, suplementace a spánku.
  • Za 2 roky nedošlo k nejmenšímu náznaku zranění

 

Nemyslím si, že jako jeho silový a kondiční trenér jsem zodpovědný jen já za extrémná nárůst výkonnosti v této sezóně. Theo roste samozřejmě i jako hráč, ale tyto kombinace se nádherně doplňují a hráč roste na obou polích pro hladký přechod do dospělého hokeje, protože o tom celý proces ve skutečnosti je. Výbornou připraveností se může věnovat po celou sezónu, zejména technických aspektům a zlepšovat se na ledě jak jen je možné bez výrazných omezení, které s špatným silovým a kondičním tréninkem narůstají. Během sezóny udržet svou silovou základnu a v letním blocku ji zase o velký kus posunout. Tento příkladný vzorec je uskutečnitelný pro většinu mladých, kteří o ní budou stát.

 

Osobní zkušenost 2: 

Jak vypadají některé tréninkové jednotky?

  • Crossfitové workouty absolutně nesmyslné jako například: 50 kipovaných přítahů na čas, 8x800m na čas, Cooper test, 8x200m na čas, různé kruháče, poloviční dřepy, vzpírání u slabých jedinců, cviky na balančních podložkách, Hip thrusty (u explozivních sportů postrádají veškerý smysl), tabata: 20-10 intervalový trénink, kruháče a mnohem více…

Zde jsem pochopil, že velká většina trenérů, kteří působí v mládežnických organizacích trénují proto, aby hráče unavili kde trénink si pravděpodobně sestavili 20 minut před jednotkou a nemají vůbec žádnou nebo minimální znalost v oblasti silového a kondičního tréninku nebo anatomie. Takový trenér si myslí, že pomáhá ve skutečnosti uspokojuje jen sebe a hráči v podstatě uškozuje.

Nejmodernější trend dnešních trenérů je “viděl jsem něco co vypadá dobře na videu“ to musím zkusit.

Dále pro mne nejvíce nepochopitelný je argument, že trenéři prezentují letní přípravy nebo off ice tréninky jako nástroj pro budování týmovosti, který není jednoduše irelavantní. V 80% případech spolu kluci tráví volný čas, chodí na oběd a co zejména jsou spolu na ledě 5-6x v týdnu a na zápasech. Naskytuje se zde možnost nechat jim volný prostor ke svému zlepšení kde si mohou najmout svého kondičního trenéra a nechat se připravit od něj a po celou dobu sezóny spolupracovat jen s ním.

 

Vice versa:

  • Můj názor je udělat radikální řešení v této oblasti a začít hráčům pomáhat, protože v klubu se jim tento proces ve většině případech nedostává. Vyjímka potvrzuje pravidlo a určitě se najdou. Kde opravdu s nimi pracují podle jejich potřeb a silový a kondíční model není přehlížen. Nemohu zatím říct, že jsem s nim setkal.
  • Model, který jsem napsal je pouze příkladný, jeho podoba ve finálním vzoru by pravděpodobně vypadala jinak. Vše co jsem napsal je pouze můj názor na danou situaci jak ji pomoct a změnit.

 

10 způsobů na kterých pracovat, abych se dlouhodobě zlepšoval

 

1. Bílkoviny
  • Pokud chceš dlouhodobě zlepšovat svůj výkon měl by ses starat, aby jsi měl pravidelně ve svém jídelníčku dostatek bílkovin. Bez dostatku bílkoviny nedochází k obnově poničených vláken, proteinové syntéze, oslabuješ svůj imunitní a detoxikační systém. Budeš mít dlouhodobě problémy s motivací a pravděpodobně těžko budeš nabírat novou svalovou hmotu. Minimálním cílem bude 2g na 1kg tělesné váhy. 85kg vážící sportovec bude mít tedy jako vstupní prerekvizitu 170g bílkovin denně. Pro příklad 150g hovězí steak může obsahovat od 20g do 40g bílkovin podle jeho kvality.
2. Spánek
  • Pokud rád hraješ hry na playstationu nebo počítači je to v pořádku a čas od času si potřebujeme všichni vypnout hlavu. Není důvod hrát hry po 23:00 dlouho do noci. Někteří sportovci po jedné takové noci měli po dobu 2 dnů krevní cukr přibližující se cukrovce. Během spánku dochází k sekreci melatoninu, který je důležitým hormonem regenerace a opravy tkání. Melatonin se stará o tvou regeneraci, pokud budeš spát málo. Nedokážeš zregenerovat své tréninky a pouze se dostáváš do koloběhu únavy. -1 hodina spánku každý den po celý týden je jako jeden celý den bez spánku. Kup si brýle, které blokují modré světlo a nasaď si je ve 20:00 pokud chceš zlepšit okamžitě svou ranní energii a tvůj výkon nebo místo počítače sáhni po knížce.
3. Foam Roller není zazračná pomůcka
  • Foam roller funguje jen dočasně a není zázračný nástroj k regeneraci. Pokud před každým zápasem tréninkem nebo dokonce i po tréninku pravidelně válcuješ své svaly, můžeš je poničit ještě více. Bude poté docházet pravidelně k pomalejší regeneraci a co víc v kombinaci s nedostatečnou porcí bílkovin. Může nastat případ, že neproběhne v těle dostatečně proteinová syntéza s opravou poničených vláken, které můžou vést ke zranění.
4. Protahuj prsa, posiluj krk a rombické svaly
  • 90% hokejistů trpí horním skříženým syndromem. Syndrom, který devastuje posturu těla a snižuje tvou výkonnost. Je velkým hráčem při zranění ramenního kloubu. Pravidelným posilováním krku a rombických svalů spolu s pravidelným protahováním prsou. Zmírníš tyto dopady na tvůj výkon a dlouhodobě si budeš pěstovat silná a zdravá ramena

 

 

5. Eliminuj zánětlivé potraviny
  • Jako hokejista pravděpodobně netrpíš nadváhou, ale ani 12-15% tuku pro tvůj sport není vhodné. Jakýkoliv přebytečný tuk na tobě doslova jen sedí a zpomaluje tě. Čím více tuku tím pomalejší na ledě budeš. Hraje zde roli mnohem více faktorů, než si myslíš. Jako sportovec tvé tělo doslava zažívá kaskádu hormonů, které v některých případech jsou prospěšné a v některém vůbec. Pokud pravidelně budeš jíst lepek, kravskou syrovátku (Whey protein, Mléko atd.) Zatěžuješ některé orgány v těle více než je potřeba a ovlivňí tvůj výkon a regeneraci.
  • Oblíbená fráze: Jsem sportovec mohu jíst vše, protože mám výdej. Je nesmysl
6. Snídej pravidelně už jen bílkoviny a tuky
  • Tvůj výkon začíná ráno hned po probuzení. Stabilizace hladiny krevního cukru a optimalizace ranního kortizolu je klíčová k optimalizaci biorytmu a tvojí výkonnosti. Ze všech sportovců nám jediný nesnídá sacharidy k snídani, protože jsou ráno kontraproduktivní. U většina dojde k příliš velké sekreci inzulínu v těle a pokud trénuješ ráno je doslova devastující pro tvou výkonnost. Ovesná kaše není ideální snídaně sportovce ani člověka
7. Nedělej si hlavu pokud si hokejista a nejde ti běhání
  • Běh je pro hokej nepotřebný. Neustále dohady a spekulace o tom zda je běh prospěšný pro tvůj sport. Většina hokejistů má výrazně nemobilní flexory kyčle při běhu to pro ně bude mít devastující účinek. Můžeš být fantastický hráč a neuběhnout za celou sezónu ani metr. U nás za celou letní přípravu přesně takový vzor s hráči produkujeme. Hokej není ani o rychlostní vytrvalosti a vůbec ne o vytrvalosti. Pokud slyšíš od trenéra slovo rychlostní vytrvalost uteč, protože on sám ani neví co rychlostní vytrvalost je nebo spíše v jakém časovém horizontu se nachází. Pokud chceš vybudovat ze sebe mašinu na ledě kup si Airbike to jediné ti postačí proto, aby jsi byl v nejlepší fyzické kondici z celého týmu.
  • Hokej je o kondičním tréninku (Definice kondičního tréninku: Schopnost opakovat stejný výkon od první do poslední sekundy práce s co nejmenší ztrátou energie mezi A a Z)
  • Definice vytrvalostního tréninku: Schopnost udržovat stejný výkon od A do Z s co nejmenší ztrátou energie během konstatního výdeje do bodu Z)
  • Tvoje práce na ledě je 30-40 sec někdy méně. Nepotřebuješ vytrvalost a měl by jsi trénovat to co potřebuješ
8. Suplementuj Magnesium
  • Pokud chceš opravdu zlepšit svůj výkon a regeneraci. Magnesium je pro tebe nejlepší volba jak zkvalitnit spánek a přes 300 reakcí v těle, které přimo nebo nepřímo souvisejí s tvým výkonem a zdravím. Doporučené dávkování by bylo pro kluka 4g před spaním a 2,5g pro holku.
9. Plný rozsah pohybu je tvůj největší přítel
  • Pokud ti někdo říká, že nemáš dřepovat až dolů nebo zkracovat své rozsahy pohybů. Připravuje tě přímo o mineralizaci kloubů, maximální hypertrofii, které je spojená s tvou výkonností a co hlavně nevědomě tě vystavuje zranění v zápase nebo tréninku. Pokud zkracuješ svůj rozsah, doslova zapínáš jen některé části řetězce. Pokud si sportovec tvé řětězce by měli být co nejvíce vyrovnané, aby docházelo k co největší prevenci zranění a eliminace stagnace. Na rozsahu lze pracovat. Trenér, který bude mít vzdělání a bude trénovat pro tvé zlepšení ti pravidelně bude testovat kotníky, kyčle, ramena. Statický stretching s dobrou peridodizací, skoro nepotřebuješ a v oblasti sportu je velice overrated.
  • Neexistuje týmový sport, který by netěžil ze dřepu v plném rozsahu. Pokud ho nezvládáš. Pracuj na něm zkus jednou denně 3×60 sekund sedět ve dřepu s paty na zemi, pokud ti dělá problém se do něj dostat, podlož si paty.
  • Pokud s nikým nespolupracuješ zkus těchto pár cviků 1x denně a během pár dnů ucítíš markatní zlepšení.

 

 

 

10. Balanční pomůcky vyměň za základní cviky
  • Balanční pomůcky jako bosu a další.. Jsou opět absolutně nepotřebné k tvojem výkonu. Něco jako silný střed těla a jeho zapojování, nezačneš zlepšovat pravidelným zařazováním balančních pomůcek. Pokud chceš opravdu markantně zlepšit svou výkonnost, svůj střed těla, tvou stabilitu na ledě. Věnuj se základním cvikům ve kterých zapojíš nervový systém a co   hlavně velké množství svalových vláken. Každý sport má cviky, které se přímo transformují do výkonnosti v daném sportu. Čím lepší výkonnost na nich budeš mít tím lépe na tom budeš na hřišti.

 

Hlavní cviky / Indikátory výkonnosti: 

 

Lední hokej

  • BB CG Flat Bench, BB Back Squat, Power Clean

Fotbal

  • BB CG Flat inch, Chin-up sup, mid, BB Back Squat

Rychlobruslení

  • BB CG Incline Bench, BB Front Squat, Power Clean

MMA

  • Chin-up sup Mid, BB Back Squat, Power Snatch

Rugby

  • BB CG Incline Bench, BB Back Squat, Power Clean

Lyžování

  • Chin-up sup mid, BB Front Squat

Hod oštěpem/Hod diskem/ Házecí sporty

  • Fat BB CG Incline Bench, BB Back Squat, CG power snatch

 

Finále: Pokud jste dočetli článek až sem ať už jsi trenér nebo hráč či rodič. Je vidět, že jsi na dobré cestě a máš chuť na sobě pracovat nebo něco změnit tak jako já. Rád bych pomohl co nejvíce hráčům na jejich cestě a tím mladým obzvlášť. Proto pokud se ti článek líbil a sdílíš stejný nebo podobný názor. Sdílej ho ať se dostane k co nejvíce lidem a společně s touto cestou pohneme, protože už je na čase. Rád bych ke konci zdůraznil, že nejde o žádnou kritiku pouze upzornění, že existují efektivnější cesty bez dogmat a pokud touto cestou půjdeme. Věřím, že bude správná a pomůže desítkám možna stovkám hráčům splnit si jejich sny, výkonnost a nezanechat na nic devastující zkušenosti s operací a mnohem více.

Rád zodpovím jakékoliv otázky na emailu: info@peaktraining.cz nebo v pod příspěvkem v diskuzi

 

 

You can’t fire a cannon from a canoe

Charles Poliquin

 

 

 

 

2 názory na “Změny, které povedou k lepší výkonnosti našich mladých sportovců. + 10 tipů pro mladé hráče”

  1. Michaela Pokorná

    Dobrý den,

    četla jsem článek o mladých sportovcích a zajímalo by mě, co znamenají zkratky u hlavních cviků u fotbalu:
    BB CG Flat inch, Chin-up sup, mid, BB Back Squat

    Děkuji za odpověď,

    Michaela Pokorná

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *